Radiocertifikat

Læs også siderne Brug af radio og Flyradio

​​
– Nationalt (NBEG) og internationalt (BEG – engelsk) radiocertifikat.

VHF Radiocertifikat i forbindelse med UL-flyvning er ikke et “must”, men dels af sikkerhedshensyn, dels for flyveoplevelsen, anbefaler vi, at alle UL-piloter erhverver sig dette certifikat.

I nogle UL-klubber og motorflyveklubber afholdes kursus i N-BEG (nationalt radiocertifikat, dansk) og BEG (engelsk), hvilket giver indehaveren ret til at foretage VHF-telefoni med kontrol- og informationsinstanser (Tower, Radio, Copenhagen Information).

Vi anbefaler at du først tager det nationale certifikat og derefter, efter lyst og behov, det internationale. Med certifikatet i hånden kan du praktisk talt beflyve samtlige landingspladser og lufthavne i hele Danmark. Uden certifikatet kan der kun flyves i ukontrolleret luftrum G, hvilket naturligvis giver stor begrænsning i flyvefriheden.

N-BEG kurset er krævende, interessant og underholdende ligesom BEG-kurset, både for elever og undervisere, og ikke mindst, fordi alle i begyndelsen af kurset føler sig meget presset. Kun det rigtige må/skal siges og på rette tid, igangværende kommunikation må ikke afbrydes, samtidig skal der tænkes klart, og alle lytter på.

Som i alt andet vedrørende UL-flyvning, er det interessen, der driver værket, og når du står med certifikatet i hånden, så har du taget endnu en uddannelse, og du har endnu engang vundet en stor personlig sejr.