Søg

SMS – Ny indflytter på hjemmesiden

  • 15. marts 2021

I forbindelse med opdateringen af UL-uddannelsen vil DULFU indføre det, der i EASA/DTO-sammenhæng hedder SMS (Safety Management System).

Det er et meget omfattende rammeværk af sikkerhedsrelaterede processer og kontroller til at håndtere risikostyring.

https://www.easa.europa.eu/domains/safety-management/safety-management-system-sms

 

I DULFU-regi skalerer vi det dog helt ned til praktisk håndterlig størrelse og kalder det for – (tada!)

SMS (Sikkerheds Meddelelses System) 😊

Ideen er, at vi UL piloter skal blive bedre til at give hinanden informationer om ting/hændelser/begivenheder/oplevelser vi mener kan være sikkerhedsmæssigt relevant.

 

Vi gør det allerede, når vi mødes på flyvepladsen og gør hinanden opmærksom på at banen er blød og der er muldvarpeskud i enden på bane 27.

Det kan også være når vi kommer hjem fra en flyvetur til ”Pæreø” og har oplevet noget andre skal være opmærksomme på hvis de påtænker et besøg etc.

Men når informationen kun deles med andre ’lokale’ piloter, så kommer informationen ikke piloter fra andre pladser til gode.

 

Derfor er det DULFUs målsætning at have aktuel sikkerhedsrelevant SMS-information tilgængelig på hjemmesiden, og nu er hjemmesiden blevet udstyret med en SMS-rubrik på forsiden.

Dermed kan vi sørge for at informationen er tilgængelig for alle.

Så alle DULFU-medlemmer opfordres til at sende relevant information til mailadressen: SMS@DULFU.DK hvorefter oplysningerne vil blive publiceret.

 

Med venlig hilsen

Flyvechefen